slide

Proč sladit medem a ne cukrem?

Kolikrát v životě jste si již položili tuto otázku? Proč mám vůbec sladit medem? Mnoho lidí si tuto skutečnost obhájí tím, že med je přírodní, je tedy zdravější.

Pravda je, že med není jako obyčejný cukr. Je plný zdraví prospěšných látek, které mu dávají spoustu plusů. Navíc med není tak nebezpečně návykový jako cukr. Což je obrovské plus.


 

 

Díky obsahu jednoduchých cukrů je med lehce stravitelný a je rychlým zdrojem energie. Kromě toho vykazuje antioxidační, baktericidní a hojivé účinky na lidský organismus. Z toho důvodu se doporučuje ke slazení pokrmů používat raději med než řepný cukr (sacharózu).

 

 

Nejoblíbenější ke slazení kávy, čajů nebo různých sladkých pokrmů je květový med nebo med pastovaný, který sami jen a jen doporučujeme. :-)

 

Co je vlastně na tom cukru tak špatného?

 

1. kazí zuby
2. způsobuje obezitu
3. způsobuje závislost

 

 

Tedy sečteno a podtrženo. Naše pilné včelky se nesnaží pro nic za nic. Sbírají zdraví prospěšný medík a my máme tu čest jej konzumovat. Je to poctivá práce mnoha tisíců včeliček, čistě přírodní produkt.

 

Tak proč vůbec sladit cukrem? :-)