slide

10 důvodů proč jíst med

Med je nejenom sladký, ale i velmi zdravý. Obsahuje mnoho vitamínů , minerálních látek a jednoduchých cukrů, díky kterým je lehce stravitelný a je rychlým zdrojem energie.

 
 

1. Je velmi zdravý a chutný. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek . Propůjčuje pokrmům nenapodobitelnou chuť.


 

 

2. Indikuje se při alergiích.Obsahuje rozmanitou sadu pilů a posiluje tak imunitní systém.


 

 

3. Zklidňuje naše nervy. Doporučuje se na podporu léčby neurózy, depresí a nespavosti.


 

 

4. Zmírňuje zažívací onemocnění jako jsou vředy, zánětlivé onemocnění střev a mnoho dalších. Příznivě působí na trávení v žaludku a zlepšuje metabolismus.


 

 

 

5. Pozitivně působí na zlepšování zraku. Bojuje proti mikroorganizmům, které jsou odpovědné za rozvoj zánětu rohovky a spojivky.


 

 

6. Je přirozeně čistý. Včely jsou hmyz velmi citlivý na jakékoli nečistoty a když narazí na kontaminovaný nektar ( například ošetřený chemicky) , tak hynou.Proto je včelí med z hlediska biologického a chemického naprosto bezpečný.


 

 

7. Zmírňuje dýchací onemocnění , působí protizánětlivě a podporuje vykašlávání


 

 

8. Zlepšuje cévní systém.Stejně jako zelený čaj rozšiřuje věnčité tepny , reguluje krevní oběh a snižuje krevní tlak.


 

 

9. Má posilující vlastnosti a je přírodní antibiotikum.


 

 

10. Ve složení medu dominují jednoduché cukry fruktóza a glukóza , které jsou absorbovány v gastrointestinálním traktu přímo do krve. Tam v závislosti na potřebách energie jsou zpracovány a uloženy v játrech jako glykogen.Jednoduché cukry z medu se podílí na detoxikaci organizmu , snižují účinky alkoholu a nicotinu a pomáhají nám se chránit před znečistěným životním prostředím.